Támadási stratégiák a BH7-hez

Ebben a cikkben segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, aki még mostanában léptek csak fel a Bulider Hall 7. szintjére, illetve megosztani a   tapasztalatainkat és a működő támadási stratégiáinkat veletek. Az építő jellegű kritikákat nagyon szívesen fogadjuk. A cikk tartalmaz két részletes támadási tervet is videóval együtt.

A BH7 elleni támadás egyre kifinomultabb támadásokat igényel, mint amit a korábbi Builder Hall szinteken szokhattunk meg – ennek az egyik fő oka, hogy az Giant Cannon -nal rendkívül hatásos új védekező kiépítések készíthetőek, a Roaster -rel és Multi Mortar -ral együtt.

(Véleményem szerint hamarosan érkezni fog a BH8 is, mert a 7. is akkor került bevezetésre, amikor nagyjából készen lettem minden kifejlesztésével gemek vásárlása nélkül. Érthető módon a Supercellnek a profit a lényeg és így a gem-et vásárlók mindig előnybe tudnak kerülni. Tehát, szerintem hamarosan jön a 8. szint…)

Megmutatom Neked a BH7 két legkedveltebb és leginkább jól működő támadó stratégiáját ebben az útmutatóban, amely lehetővé teszi számodra is, hogy szinte minden versus csatát megnyerj. Nem állítom, hogy mindent tudok és tévedhetetlen vagyok, de egy-két trükköt volt szerencsém kitapasztalni, mert például  Magyarország elsőként értem el a 4000. versus csata győzelmet a napokban.

De mielőtt belevágnánk a stratégiákba, és hogyan kell végrehajtani őket, szeretnék néhány általános támadó tippet adni a BH7-nek.

Builder Hall 7 támadáshoz Útmutató

A BH 7 jelenleg a legmagasabb szintje egy Builder Base falunak, és egyre gyakrabban fogsz maximális védelmű falukkal összetalálkozni. Az alsóbb BH szinteken gyakran lehet 3 csillagos támadásokat csinálni, de a BH7-en viszonylag ritka a 3 csillagos győzelem, főleg ha az ellenfelednek van egy-két maximálisan felfejlesztett védelmi épülete (Roaster, Double Cannon stb.) Egyik fontos dolgod lesz, hogy fejleszd fel te is minél hamarabb a védelmedet.

Szóval, itt nem akarom letörni az izgatottságodat, csak meg szeretném értetni, hogy fix, nagy százalékos, 2 csillag támadások fogják már a legtöbbször megnyerni a versus csatákat a BH7-ben.

BH7 Frissítési Tippek

Ha új vagy a BH7-en, akkor látni fogod, hogy egy csomó drága frissítés vár még rád, amelyek közül szinte az összes 2-4 napot vesz igénybe – ezért gondolom, hogy jól jöhet néhány tipp a frissítési sorrenddel kapcsolatban:

 • Elsőnek fejleszd fel csapatait az elsődleges támadó stratégiádhoz (Night Witch-ek / Beta Minion-ok vagy Raged Barbar-okat / Bomber -ek)
 • A Battle Machine 10. szintje pont elég lesz már, a magasabb szintek már nem jelentenek ilyen nagy plusz előnyt. A BM 20. szintje mindössze 20% -kal erősebb, mint a BM 10. szintje és egy csomó elixírt elvisz, így először a csapatokra kell összpontosítani!
 • Szerezd meg a Giant Cannon-t minél hamarabb és fejleszd fel minél gyorsabban magasabb szintekre. A Giant Cannon  legalább az 5. vagy a 6. szintre felfejlesztése szinte kötelező a hatékony játék szempontjából.
 • Óra torony, bányák, kollektorok! Minél hamarabb fejleszted fel őket, annál hamarabb megtérülnek neked. A bányák és a kollektorok meglehetősen kis költségűek, 200 ezer nyersanyag és 12 óra fejlesztési időből megvan még a legmagasabb szintjük is. Az óratorony segíteni fog abban, hogy több támadást indíthass, és időt takaríts meg a frissítésekből.
 • A többi védelemi épületek fejlesztését ebben a sorrendben ajánlomRoaster > Multi Mortar > Archer Tower > Firecracker >  Air Bombs > Hidden Teslas > Dupla Cannons > Cannons >  Crusher > Csapdák . Ez a sorrend azoknak szól elsősorban, akik már a védekezésüket a 6. szintnél teljesen felfejlesztették minden tekintetben – A sorrend kitalálásánál fontos szempontnak tartottam, hogy a két lentebb ismertetett leggyakoribb támadási stratégia ellen minél hamarabb legyünk védve és a BH6. szintjén gyakori baby dragon támadásokat is hamar kiküszöbölhessük. A Roaster és a Multi Mortar a két leghatékonyabb épület a  Giant Cannon után ezen a szinten. Az Archer Tower -ek azért fontosabbak mint a sima cannon -ok és a double cannon -ok, mert a levegőt is tudják lőni, ezért került eléjük a Hidden Tesla is. A Firecracker és az  Air Bombs nagyon fontos, főleg ha sok a légi támadás ellened és nem mellesleg a minionok ellen is hatékonyabbon tudsz védekezni velük. Amikor ezekkel készen leszel szinte teljesen meg fognak szűnni a baby dragon támadások. A Dupla Cannons és Cannons nagyszerű védelmet nyújtanak a földi  egységek ellen, de olyan nagyon nagy pluszt nem ad nekik az új szintjük. A Crusher azért van ennyire a végén, mert bár nagyon hasznos, ha bele tudod csalni a gyalogosokat, mert egy csapással képes megöli a barbárokat, és több ütést kell tennie a Battle Machine-nek is ellen, de a 7. szinten sem lesz gyorsabb és a 6. szintjének a barbárok ugyanúgy megvannak egy csapással.

Én így fejlesztettem fel épületeimet és ezek voltak a szempontok amiket fontosnak tartottam. Nem állítom, hogy ez a legjobb és ha Te máshogy csinálod az rossz. Sok fajta ésszerű sorrendet el tudok képzelni ami jól működhet, én mégis úgy éreztem, hogy Builder Hall 7-es szinten, ez a legésszerűbb módja a fejlesztésnek a fentebb említett szempontok miatt.

Ha Te máshogy csináltad, vagy máshogy csinálnád szólj hozzá a cikkhez és beszéljük meg!

Trófea Szint

Nincs mese, fontos lesz elérned, hogy legalább 4000 trófea pontod legyen a BH7-es szinten! Ugyanis ettől a szinttől juthatsz el a napi jutalmak maximumáig (500 000 nyersanyag / nap), és ezekre a zsákmányokra a BH7-es falu kimaxolásához  nagyon nagy szükséged lesz, hogy minél hamarabb készen legyél.

Támadások Ütemezése

A BH7 -es szinten a legkisebb dolgok is számítanak és döntenek a győzelem vagy a vereség között, és megtanítják veled, hogy a kemény út, ha jó akarsz benne lenni. Őszinte leszek. Én személy szerint sosem vettem gem-et, ezért minden fejlesztés várakozási idejét kivártam, hacsak nem állt rendelkezésemre elegendő nyert gem a gyorsabb befejezéshez. Éppen ezért, mikor kalapálnak egy épületemet és azt nem használhatom, vagy a Battle Machine-t fejlesztem, annyira szeretem a játékot, hogy akkor is játszom vele, bár olyankor lényegesen nehezebb nyerni. Az ilyen időszakokban nem ritka, hogy a Versus Csatákkal akár 800 trófeát is visszaesek.

Ha fontos védelmi épületeid (Roaster, Giant Cannon, Multi Mortar, Air Bombs) vagy Battle Machine-t fejlesztésre kerülnek, akkor nagyon nehezen lehet győztes csatákat vívni, és ha kevesebb mint 4000 trófea alá kerülsz, egyszerűen nem éri meg.

Ne feledd azonban, hogy a napi jutalmak egy napot még várnak rád, ha nem használod fel őket, így az előző napi 3 zsákmánnyal járó támadásod is sorban áll még, amint az aznapival készen vagy.

Ez azt jelenti, hogy ha 2 napig tartó fejlesztésre van szükséged, és az aktuális napi jutalmat megszerzed, majd utána egyből indítod a “kalapálást”, majdnem teljes  3 napig várhatsz a következő támadásokkal, és nem fogsz elveszteni napi jutalmakat, és nem kell túl sokat veszítened a trófeákból sem.

Az Giant Cannon és mások kezelése

Az Giant Cannon -nel nem foglalkozni nagy hiba, mert rendkívül nagy károkat tud okozni például a Battle Machine -ben, míg mondjuk  egy Crusher -rel való találkozás meg sem kottyan a “csata gépnek”.

Az Giant Cannon a legrosszabb ellenség, és rendkívül gyorsan leviszi a Battle Machine életerejét, és nem sok mindent tehetsz ellene, az egyetlen talán, hogy megpróbálod távol tartani tőle, ameddig csak lehetséges, amíg más csapatok el nem takarítják az útból.

Ezenkívül fontos még mindig odafigyelni a a Multi-Mortar és a Roaster helyzetére. Továbbá győződj meg róla, hogy a letett csapatok nem lépnek be a Crusher alá, vagy a Guard Post csapatok sem vonzzák be őket rossz helyre.

Szörnyen hangzik? Igen, elsőre biztosan, de a valóságban gyorsan megtanulod, hogyan lehet a legjobb oldalról támadni és a legjobb sorrendben lerakni az egységeket.

 1. A Crusher-eket elkerülni földi egységekkel nagyon fontos. Az ellenkező oldalon induló támadások az esetek 90% -ában jól sikerülnek.
 2. A Multi Mortar-nak és a a Roaster-nek fel kell kínálni a Csata Gépet célpontnak. Ha egy mód van rá egy olyan falrészen kívül tedd le a Battle Machine -t ahol más védelmi épület nem találja el, de ezek célba vehetik. Ameddig nincsenek biztonságban az apróbb egységeid, addig ne kapcsold be a képességét, hogy tovább maradj a falon kívül “célpont”, úgyis alig sebeznek rajta.

Ezek a legtöbb esetben a Te számodra fogják eldönteni a csatát.

További százalékok nyerhetőek még. (minden esetben szükség lesz rá!) Mindig fel kell derítened, hogy mely külső épületek alig, vagy egyáltalán nem védettek, így egy-két egység elég lehet hozzájuk.

Most itt az ideje, hogy közelebbről megnézzük a támadó stratégiákat, amelyeket a Builder Hall 7 használatához ajánlok.

BH7 támadó stratégiák

Amit mi ajánlunk és amiről szó lesz a Night Witch / Beta Minion és Raged Barbarian / Bomber  támadási kombinációkról.

Utánaolvastam és a saját tapasztalatom is az, hogy ez a két stratégia az összes támadás 95% -át teszi ki a BH7 -es szinten, ez egy beszédes adat tekintve, hogy sok ember kimaxolta már például Drop Ship egységeket. Én szeretem a Drop Ship támadásokat is, mert szépen lehet velük  “operálni” és egy későbbi cikkben ismertetem majd a velük való harcolással szerzett tapasztalataimat is, de jóval ritkábban lehet velük valakit nagyon nagy százalékra megverni, mint az említett két kombinációval.

A Night Witch – Beta Minion, vagy a Raged Barbarians – Bomber kombó működik jobban? Nos, mindkettő jól működik, és szerintem ez egy olyan ízlés dolga. Azt válaszd amelyiket jobban szereted, mivel mindkettővel van lehetőséged arra, hogy a hó végére akár 5000 trófeát is szerezhess.

Azonban úgy érzem, hogy a barbárok / bombázók egy kicsit kiegyenlítettebben hozzák az eredményeket, ha rendelkezel a szükséges képességekkel.

Azt javaslom azonban, hogy használd mindig azt a kombinációt, ami a legjobban passzol az ellenfeled bázisához.

BH7 támadás a Raged Barbarian & Bomber kombinációval

A támadások nagyon egyszerűek. Bomber csak egy táborhelynyi kell, a többi Rage Barbarian legyen.

A velük való támadás mindig nagyjából ugyanúgy néz ki:

 • Tegyél le néhány barbárt kívülről, hogy a kevésbé jól őrzött védelmeket elpusztíthasd
 • Tedd le a bombázókat, hogy kinyissák a falakat
 • Telepítsd a Csata Gépedet
 • Mindig tartsd be, hogy a barbárokat 5-8 db/csomagokban rakd le!

Meglehetősen egyszerű a velük való támadás. 5-10 harc után belejössz, mint kiskutya az ugatásba. 😉

BH7 támadás az éjszakai boszorkányokkal és a béta minionokkal

A támadások valamivel bonyolultabbak, mint  a barbározás, de nem kell megijedni ez is gyorsan megtanulható. Tegyél éjszakai boszorkányokat két táborhelyre és a maradék háromba pedig béta minionokat. Ez így 4 Night Witch + 30 Beta minon kombó lesz. Esetleg 3 táborhelynyi boszit is használhatsz (6db) ha az ellenfél kiépítése megengedi. (6 Night Witch + 20 Beta minon kombó)

A velük való támadási stratégia legalapvetőbb lépése, hogy a Csata Gépet célpontnak kell felkínálni a Multi Mortar -nak és a Roaster- nek, amíg a többi csapata elpusztítja őket. A boszorkányok által megidézett denevérek a “tankok”, a sebességük miatt mindig elöl kell menniük, és le kell szedniük az Air Bombs felszálló lufijait, a légvédelmi csapdákat is.

Látjátok, hogy ez a kombináció nagymértékben támaszkodik a többi egység munkájára, és ha valamelyikük sikertelen, a többiek nagy veszélyben vannak.

Ha a Csata Gép túl korán meghal, a Multi Mortar és a Roaster hamar leszedi az éjszakai boszorkányokat, és a támadásod halálra van ítélve. Éppen ez az ami miatt talán hullámzóbb teljesítményt lehet velük nyújtani, mint a barbárokkal.

Itt van 2db 100%-os támadás lépésről lépésre, hogyan akadályozd meg, hogy ez megtörténjen és hogyan hajts végre a támadást:

4 Night Witch + 30 Beta minion kombó

1) Az ellenséges falu felmérése

Életben kell tartanod a Battle Machine-t, ameddig csak lehetséges, ezért ügyeljen arra, hogy olyan pontról érkezzen, ahol a lehető leghosszabb ideig marad távol az Giant Cannon-tól, és korán eléri a Roaster sugarát, hogy magára irányítsa azt. Illetve ebben az esetben még pont azt vettem figyelembe, hogy a minionok a kisebb Életerejű épületeket hamarabb fogják leszedni és az Óra torony marad legtovább életben. Ha itt időben rakom le a Csata Gépet, akkor az a külső falat áttörve a második falnál arrébb fog állni, mert ott az Air bombs a legközelebbi épület, így az Giant Cannon óriás lövedéke nem fogja eltalálni a külső falon éppen akkor belépő éjjeli boszorkányokat.

Ne tegyél még le semmit, ez csak a fontos első lépés, hogy pár másodperc alatt kitalálsz valamilyen stratégiát.

2) Jönnek az Éjszakai boszorkányok

Lerakom a boszikat minél távolabb a faltól, hogy mire odaérnek többször is tudjanak denevéreket megidézni.

Ne helyezd őket ugyanazon helyre, hogy megakadályozd, hogy egy csapda vagy a Multi Mortarral egyszerre végezzen velük – egymás után helyezd őket egymás mellé sorban, érdemes úgy időzíteni, hogy a denevérek megidézése különböző időpontban történjen a 4 boszorkánynál.

3) Minion Hullámok

Most itt az ideje a minionoknak. Ne telepítsd mindegyiket egyszerre, ha azt akarod, hogy a Long Shot képességét ugyanabban az épületben ne veszítse el az összes egyszerre, és ne veszíts el sokukat abban az esetben, ha a Roaster vagy az Air Bombs célpontjává válnak.

Általában 2-3 hullámot csinálok és gyakran 2-3 minion-t tartok meg a csata végre!  (ebben az esetben nem hagytam egyet sem) Én arra használom őket, hogy leszedjenek 1-2 extra épületet a végén további százalékpontokért.

4) A Battle Machine lerakása

Most telepítem a Battle Machine-ot az (1) lépésben kiválasztott pontra, és rögtön bekapcsolom a képességét, hogy hamar átjusson a falun a 3 extra csapásával.

 

Pont ahogyan terveztem. Oldalra ment a belső falnál, így a boszik életben maradtak. Ezen a ponton viszont már a Multi Mortat-nak is a célpontja a Csata Gépem lett, így békén hagyta az éjszakai boszorkányokat.

A végére egy 100%-os győztes csata kerekedett belőle. Ha kíváncsi vagy rá, nézd meg a róla készült videómat.

Witch + minion támadási stratégia BH7

 

6 Night Witch + 20 Beta minon kombó

1) Az ellenséges falu felmérése

Életben kell tartanod a Battle Machine-t, ameddig csak lehetséges, ahogy az első esetben is. A Giant Cannon a túloldalon van, ezért ebben az esetben csak a a Multi Mortar-ra kell figyelnem, hogy a célpontnak kínáljam fel  a Csata Gépemet és a falat megkerülve a sima Cannon is őt fogja lőni, nem pedig a falat esetleg megkerülő Night Witch-eket. A fal ezen szakaszán csapdákat sejtettem, ezért is indítottam pont olyan távolról, hogy még ne kezdje el áttörni a falat, de kellően hosszan masírozzon a fal mentén és hatástalanítsa a csapdákat.

Ne tegyél még le semmit, ez csak a fontos első lépés, hogy pár másodperc alatt kitalálsz valamilyen stratégiát.

2) Jönnek az Éjszakai boszorkányok

Lerakom a boszikat minél távolabb a faltól, hogy mire odaérnek többször is tudjanak denevéreket megidézni. Ebben az esetben azért is lehetett 6db boszorkányt használni, mert jó távol volt a sarokban a  bázis és hosszú a fal, így volt idejük sok denevért megidézni is mire a védelem tűz alá vehette őket.

Ne rakd őket ugyanazon helyre, egymás után helyezd le rakd le őket, érdemes úgy időzíteni, hogy a denevérek megidézése különböző időpontban történjen a 6 boszorkánynál is. Én mindig a sarokkal kezdek (1.) mert ő így egyel többször tud denevéreket megidézni mire odaér a falhoz.

3) Minion Hullámok

Most itt az ideje a minionoknak.  Ebben az esetben egyetlen egy hullámban letettem mindet egy nagy L betű alakban, remélve, hogy a 6 boszorkány által megidézett denevérek sokasága kellő védelmet fog majd nekik nyújtani.

4) A Battle Machine lerakása

Most telepíted a Battle Machine-ot az (1) lépésben kiválasztott pontra, és direkt nem kapcsolom be a képességét, hogy nehogy túl hamar áttörje a belső falat és célpontja legyen a Giant Cannon-nak.

 

A támadásom jól halad. A Csata Gép úgy mozog ahogyan terveztem, így a boszik is életben maradtak. A sok apró légi egység olyan szépen aratja le a védelmet, hogy a Battle Machine el is fordul a faltól és új célpontot keres, már a Giant Cannontól sem kell tartania.

A végére ez is egy 100%-os győztes csata lett. Ha kíváncsi vagy rá, nézd meg a róla készült videómat.

6 Night Witch + 20 Beta Minion stratégia BH7-es szinten

Újabban a középre helyezett kiépítéseket Drop Ship + Minion kombinációval szoktam legyőzni. Hamarosan mesélek majd erről a támadási típusról is.

Nem állítom, hogy csak így jó és csak így lehet  a boszorkányokkal támadni, ahogy én tettem, de nekem ezek szépen működnek. Több mint 4000 győztes versus csata után láttam már sok érdekes kombinációt a játékban. Hátha a tiédet mégsem. Oszd meg velünk!

Kérjük, ha véleményed van a cikkről, bátran oszd meg a gondolatait velünk!

Harcra fel!

(Visited 390 times, 1 visits today)

A szerzőről

RendszerUr A Miskolc/Borsod klán harcosa és alapítója vagyok ? Pozíció: Leader TH: 11-es és BH: 7-es

Hozzászólás (3)

 1. T.R U.
  Én az elejétől kezdve, Bomber+ Sneaky archer kombóval támadtam és állítom hogy nagyszerűen helyt állnak.Igaz 3900 nél megálltam ,de 3700-nál semmiképp nem esem.Főleg azoknak is jó aki nem tudták mit fejlesszenek,azoknak ez magas szintűek lehetnek hisz az elejétől megvannak és hasznosak. T:A vándor

  1. Ha van jó videód a velük valót támadásról, mi nagyon örülnénk neki, ha megosztanád velünk is!

 2. Köszönjük a hasznos tanácsokat, én magam is használom a witch+minion kombót, bár az elején a giant-oztam archerekkel. Lassan fejlesztem a barbárokat, azokat is ki akarom próbálni maxos szinten.

Hozzászólások lezárva.