A Queen Walk útmutató

A Queen Walk nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben, és mi megmutatjuk, hogy mi az, miért olyan hatékony, és hogyan használhatod azt szinte bármilyen támadó stratégiával. A Queen Walk nem egyéni támadó stratégia, ez csak egy része a támadásnak, és szinte bármilyen támadó stratégiával kombinálható.

Mi az a Queen Walk?

Queen Walk-nak azt nevezzük, amikor az Archer Queen-t teszed le először, a Gyógyítókkal (Healer) együtt. Mindezt azért, hogy a Királynő eltakarítsa a külső épületeket, így utat csinálva a többi egységednek, illetve, hogy kicsalogassa a Klán kastélyban megbújó egységeket, és talán még egy védekező hőst is elintézhet.

Próbáld meg minél tovább életben tartani a Királynődet, és az a legjobb ha még képes csatlakozni a többi csapathoz, hogy kipucolják a falut.

Itt egy példa a Queen Walk-hoz:

Leszedi a Clan Castle csapatait:

És ekkora már jó nagy pusztítást okozott, mielőtt a főtámadás elindult volna:

Néhány gyógyítóval és Rage Spell-el képes akár egy bázis 30%-át is elpusztítani (beleértve a védekező Archer Queen-t és a Clan Castle csaptait is).

Miért olyan hatékony a Queen Walk?

A Queen Walk azért hatékony, mert olcsó. Megfigyelhető, hogy ahhoz képest hogy mekkora pusztítást végez, csupán pár Healer-el és Rage Spell-el kell támogatni, így igen költséghatékonynak tekinthető.

Hogyan csináld a Queen Walk-ot?

A Queen Walk nem bonyolult, csak egyetlen célra kell összpontosítanod – hogy az Archer Queen-nek nem szabad meghalnia!

Ami pozitív az, hogy a támadás elején, csak szemmel kell tartanod az egészségét és támogatnod kell őt a képességének aktiválásával és néhány varázslattal. Könnyűnek tűnik? Nem mindig. Szeretnék megmutatni néhány olyan helyzetet, amire figyelned kell.

Queen Walk az Air defense-ek közelében?

Maradj távol az olyan területektől, ahol Air defense van! Az Air defense-ek leszedik a Gyógyítóidat egy szempillantás alatt, és a Királynő sétája szomorú véget ért. Nem azt akarom mondani, hogy távol kell tartania őket, de tudnod kell, melyik Air defense lesz veszélyes.
Így csináld:
Ez a felállás jó, mert az Air defense pont a Királynővel szemben van, miközben a Healer-ek mögötte biztonságban vannak:

Így NE csináld:
Ne hagyd, hogy egy olyan területen sétáljon, ahol a Gyógyítók az Air defense hatókörébe érnek. Ez azonnal véget vet a Queen Walk-nak!


Különösen falon kívül kell nagyon figyelned – a királynő csak 5 mező távolságot tud lőni, így ha van egy Air defense 4 mező mélyen van a fal mögött, akkor az leszedheti a Gyógyítókat, anélkül,hogy az Archer Queen elérné őt.

X-Bows & Hidden Teslas

A Királynőt a Queen Walk közben a Gyógyítók teljesen meggyógyítják. Nagy problémát az X-Bow-k és a Hidden Tesla-k okoznak. Hatalmas sebzésük van, és a DPS túl magasra lesz, ha egynél több veszi támadás alá az Archer Queen-t:

Gyorsan kell reagálnod erre, két lehetőséged van:
1. Használj egy Rage Spell-et, ha ezen védekező épületek az Archer Queen következő célpontjai
2. Használj Freeze Spell-t az X-Bow-on

Mindig tartsd észben, hogy az 1 X-Bow nem probléma. Gond csak akkor van, ha egy másik X-Bow vagy egy Hidden Tesla is őt célozza! Ha Királynő hamarosan megtámadja az egyiket, a legjobb választás a Rage Spell.

A Rage Spell-t mindig t a királynő és a gyógyítók közé dobd. Ez extra sebzést ad a Királynőnek, és a Gyógyítók pedig többet gyógyítanak. Amikor az Archer Queen elhagyja a Rage Spell területét, a gyógyítók még mindig benne vannak, és így felturbózva gyógyítanak továbbra is.

Használd a Freeze Spell-t, ha több olyan X-Bow van a közelben, amelyet az Archer Queen nem tud támadni. Néha több mint 1 Freeze Spellet kell használnod, mindaddig, amíg az Archer Queent életben tartod!

Clan Castle egységek vagy védekező Archer Queen ellen

Attól függően, hogy mi van a klán kastélyban, az Királynőnek lehet némi problémája. Mindig támogasd őt egy Poison Spell-el, és figyeld az egészségét. Ha nagyon gyorsan megy le, aktiválnia kell a képességét!

Ha egy védő hős ellen harcol, akkor is figyelned kell az egészségét és készen kell állnod arra, hogy használd a képességét! Ne használd el túl korán. A Gyógyítók gyorsan regenerálják a hősöd, ezért csak akkor használd fel, ha az életerő nagyon alacsonyan van.

Itt egy kis videós ízelítő a Queen Walk-hoz:

(Az első videót egy magyar játékos készítette)

Milyen szintű legyen az Archer Queen?

Ez a Town Hall szintjétől függ:

  • Town Hall 9: Archer Queen szintje: 15+
  • Town Hall 10: Archer Queen szintje: 20+
  • Town Hall 11: Archer Queen szintje: 25+

Néhány példa a Queen Walk és a különböző támadó stratégiákra:


Összegzés

A Queen Walk olcsó és hatékony támadási stratégia. Az egyetlen probléma csak vele, hogy magas szintű Archer Queen-nek kell lennie. A Királynőt tartsd életben, amíg csak lehetséges. Gyakorolj sokat,nézd meg mások hogyan használják.

(Visited 692 times, 1 visits today)

A szerzőről

Golemite A Miskolc/Borsod klán egyik rendíthetetlen harcosa vagyok ? Pozíció: Co-leader TH: 11-es és BH: 7-es